Konferencija „Više jezika šira vizija života“.

U organizaciji NVO „Komunikacija za razvoj društva“, u sredu, 18. aprila, u Gračanici, održana završna konferencija projekta „Više jezika šira vizija života“.

Konferencija je imala za cilj da predstavi sve rezultate projekta, kao i prezentaciju informativne knjižice koja sadrži analizu stanja u srednjim školama na teritoriji opštine Gračanica, ali i da još jednom promoviše rad Kancelarije poverenika za jezike i pošalje jasnu poruku o važnosti poštovanja Zakona o upotrebi jezika. Osim toga na konferenciji su podeljene zahvalnice učesnicima projekta, srednjoškolcima sa teritorije opštine Gračanica, koji su tokom trajanja ovog projekta bili uključeni u sve projektne aktivnosti i koji su podeljeni u akcione timove radili na vršnjačkoj edukaciji u svojim školama i istovremeno identifikovali kršenje jezičkih prava i putem Language Officer aplikacije iste slali Kancelariji poverenika za jezike.

Na konferenciji su osim predstavnika organizacija civilnog društva, srednjoškolaca i aktivnih građana, prisustvovali i predstavnici Kancelarije poverenika za jezike koji su i ovu priliku iskoristili da promovišu rad svoje kancelarije, kao i mehanizme za zaštitu Zakona o upotrebi jezika, ali i da još jednom pozovu građane da upute žalbe ukoliko im je pravo na jezik ugroženo.

Projekat „Više jezika šira vizija života“ podržan je od strane Kancelarije poverenika za jezike na Kosovu.

Please follow and like us:

Postavi komentar

*
* (neće biti objavljen)