Vesti

Završen prvi deo Dečijeg pozorišnog festivala

Predsatvom „Marko Kraljević u borbi za zdravu životnu sredinu“, završeni prvi deo Dečiji pozorišni festival BIBERČE- Gračanica 2013.

Prošle subote, 7. avgusta u prostorijama Doma kulture otvoren je treći Dečiji pozorišni festival BIBERČE koji se održava u okviru manifestacije „Kulturno Zabavno Leto 2013.“ u organizaciji Teatra GETO.

Na sveopštu radost svih mališana, festival je otvoren dečijom predstavom „Pepeljuga“, po tekstu Stane Polaček koju je režirao Zoran Ristić.

U ovoj predstavi glumili su Jovana Marinković u ulozi Pepeljuge, Dragana Vasić kao zla maćeha, Jovana Vasić i Tamara Dešić u ulogama zlih sestara, Jelena Maksimović kao dobra vila, Božidar Mirić kao kralj, Nikola Popović mladi princ i Nemanja Nedeljković dobošar.

U nedelju 8. septembra u Gračanici, glumci Kraljevačkog pozorišta iz Kraljeva izveli su predstavu “Čuvari prirode”. Tekst  je napisao Milivoje Mlađenović, adaptirao ga je reditelj ove predstave Miodrag Dinulović.

Na komičan i zabavan način glumci: Gorica Dinulović, Biljana Talić, Predrag Pavlović i Zoran Cerovina, deci govore o značaju očuvanja prirode.

Dva negativca, prevejane šumokradice, susreću dve vile koje ih iz negativaca pretvaraju u pozitivne likove.

Teatar Ranilug iz Raniluga gostovao je u ponedeljak 9. septembra  sa predstavom „Marko Kraljević u borbi za zdravu životnu sredinu“, tekst je napisao Miroljub Nedović, a predstava je u režiji Zorana Stankovića i Saše Stojanovića. U predstavi igraju glumci Igor Stojanović, Đorđe Nikolić, Marko Jovanović, Anđela Đorđević,  Tamara Kenić koji su deo ansambla iz Raniluga.

Deci je na jedan moderan način prikazan kako se  Marko Kraljević bori za zdravu životnu sredinu.

Pokrovitelj je Opština Gračanica, a organizator Teatar  GETO.