Arhiva, Vesti

Aktivistkinje za LAP

Aktivistkinje iz Neformalnih grupa iz Gračanice, Parteša, Raniluga, Kolokota i Novog Brda radile na izradi Lokalnih akcionih planova za postizanje rodne ravnopravnosti

U okviru projekta „Aktivna žena u zajednici“ koji realizuje CSD (Komunikacijom do razvoja društva) uz podršku Olof Palme International Centra, održana je radionica za izradu akcionih planova za postizanje rodne jednakosti.

Radionici su prisustvovale članice neformalnih grupa žena iz Raniluga, Gračanice, Parteša, Klokota i Novog Brda. Prisutne na radionici su se složile da se problemi žena koji postoje u njihovim opštinama ne razlikuju u velikoj meri, ali da se rešavanje istih može razlikovati u zavisnosti od podrške koju opština kao institucija može da im pruži. Takođe, neće zavisiti sve od podrške opštinskih struktura i donatora već će realizacija akcionih planova biti svojevrstan test iz aktivizma.

Podeljene u radne grupe, učesnice su same, uz mentorsko nadgledanje imale zadatak da mapiraju probleme i naprave nacrt svojih akcionih planova.