Vesti

Deseti Međunarodni Vidovdanski odbojkaški turnir za kadetkinje održan je tokom vikenda u Sportskoj hali u Lapljem Selu.

Na turniru su pored dve ekipe domaćina turnira OK „Vidovdan” iz Gračanice, kadetkinja i pionirki, učestvovale i ekipe OK „Janta Volej“ (Skoplje) iz Severne Makedonije, OK „Slavija“ (Sofija) iz Bugarske, OK „Rudar“ iz Baljevca i klub OK „Sokolica“ iz Zvečana.

Turnir je u ime Opštine Gračanica otvorio Dušan Cvejić, direktor Odeljenja za omladinu i sport, poželevši da ovaj turnir za sve učesnike bude nezaboravna uspomena i da osim uspomena sa terena pomogne i u  stvaranju novih prijateljstava.

Tokom turnira održani su i revijalni mečevi pretpionirki OK „Vidovdan” koje su gledaocima demonstrirale šta su naučile u prethodnom periodu, čime su pokazale svoju ljubav prema odbojci, ali i uputile „pretnje“ svojim starijim drugaricama da će sledeće godine konkurencija za mesto u takmičarskim ekipama biti znatno jača. U izuzetno ravnopravnim utakmicama ekipa „Pilića“ je na razliku dobila ekipu „Patkica“,  ali je svima bilo jasno da rezultat nije bio u prvom planu.

U glavnom delu Turnira, treće mesto je osvojila ekipa „Rudara“ iz Baljevca, pobedivši kadetkinje „Vidovdana“ dok je u finalu „Slavija“ u veoma zanimljivoj utakmici dobila ekipu „Sokolice“. Ekipama su, na prigodnoj svečanosti, dodeljene medalje i pehari, a najboljim pojedinkama i individualne nagrade.

Za najbolju odbojkašicu turnira proglašena je Radina Dimotrova iz OK „Slavija“ iz Sofije.

Pored toga što su imale priliku da na terenu pokažu šta znaju odbojkašicama je vreme boravka u Gračanici bilo ispunjeno različitim aktivnostima u kojima su imale priliku da se druže i međusobno upoznaju. Obilazak Manastira Gračanica, poseta Srednjovekovnog tematskog parka „Ordo Draconis“, poseta “Pitijadi” u Gušterici, samo su neke od aktivnosti kojima im je vreme bilo ispunjeno van terena.

S’ obzirom da sun eke od njih po prvi put u Gračanici, organizatori su se potrudili da im provedeno vreme ostane u lepom sećanju, sa željom da ponovo dođu.

Deseti Međunarodni Vidovdanski odbojkaški turnir organizovan je u okviru programa „Dani Gračanice 2024. –  Kulturno zabavno leto 2024.“ koji sprovodi CSD u saradnji sa još 12 nevladinih organizacija i udruženja, uz podršku Opštine Gračanica.