Vesti

Monodrama „Lina, tvrđa od kamena“, temeljena na istoimenom romanu Jovana D. Petrovića i dramatizaciji Milisava Milenkovića, trijumfovala je na sceni Doma kulture u Donjoj Gusterici 23. juna.

Predstava je oduševila publiku svojom dubokom emotivnom snagom i izvanrednom izvedbom glavne glumice, Vesne Stanković.

Kroz životnu priču babe autora romana, Lina, publika je prošla kroz turbulentna istorijska zbivanja 20. veka, obogaćena simbolikom koja slavi vitalnu snagu života i otpornost ljudskog duha. Vesna Stanković je majstorski prenela transformaciju Lininog lika, od mlade devojke puna života do žene sazrele mudrosti, koju nisu slomile životne patnje, već ojačale.

Ovaj teatarski događaj nije samo predstava već i duboka refleksija o životu, ljubavi, gubicima i snazi ljudskog karaktera. Izvanredan jezik i filozofske poruke koje prožimaju predstavu dodatno su obogatile ovu izuzetnu umetničku interpretaciju.

Lina je dokazala da je životna energija jača od svih prepreka, a predstava je ostavila neizbrisiv utisak na sve prisutne svojom autentičnošću i emotivnom dubinom.

Glumica, Vesna Stanković, se nakon izvođenja monodrama obratila publici kazavši im da se nada da ih je ova predstava inspirisala svojom univerzalnom porukom o snazi ljudskog duha.

Predstava je deo programa “Danni Gračanice 2024. – Kulturno zabavno leto 2024.” Koji sprovodi CSD u saradnji sa 12 organizacija i udruženja, uz podršku Opštine Gračanica.

ReplyForwardAdd reaction