Vesti

Dezinfekcija škola na teritoriji opštine Ranilug

NVO „Komunikacija za razvoj društva“ – CSD sprovela je dezinfekciju osnovnih i srednjih škola na teritoriji opštine Ranilug, kao i predškolskih ustanova.

Uzimajući u obzir da se pandemija COVID-19 ne stišava i da je i dalje veliki broj zaraženih korona virusom, dezinfekcija prostorija u kojima se okuplja veći broj građana i te kako je veoma bitna.   Po procenama eksperata, ovaj vid dezinfekcije u mnogome može doprineti da se epidemija ublaži bar delimično. Škole, kao mesta gde istovremeno boravi veći broj ljudi, jesu potencijalna mesta za širenje virusa. Stoga je CSD u saradnji sa predstavnicima opštine Ranilug, odlučila da škole jesu prve na listi prioriteta za dezinfekciju. Dezinfikovane su predškolske ustanove, osnovne i srednje škole i time je omogućeno da, kako zaposleni, tako i deca, mogu bez straha od širenja virusa da idu u školu.

Dezinfekcija je sprovedena u okviru projekta “Program podrške Opštini Ranilug u sprečavanju širenja pandemije Covid 19” podržanog od strane Opštine Ranilug,  kroz program “,,Ublažavanje posledica i upravljanje situacijom nastalom pandemijom korona virusa COVID – 19 u oblasti zdravstva, socijale, obrazovanja, poljoprivrede i u drugim oblastima“.