Vesti

„Filimonovi“ igrali za publiku u Gračanici

U velikoj sali Doma kulture u Gračanici, odigrana je pozorišna predstava „Filimonovi“ koju izvode glumci Amaterskog pozorišta Gnjilane.

Predstava je rađena po tekstu Saše Stojanovića i predstavlja odraz klasične srpske porodice na Kosovu danas. Ovom komedijom glumci uvek uspevaju da nasmeju publiku, te je tako bilo i u Gračanici. Publika je prosto uživala gledajući svakodnevne izazove, radosti, ali i poteškoće sa kojima se ova porodica na sceni suočava, istovremeno se poistovećujući sa nekim od likova, ali i likovima iz svoje bliže i dalje porodice ili susedstva.

„Razlog velikog interesovanja publike jeste ustvari zato jer je priča realna, kako u samim porodicama, tako i gledajući stanje kakvo jeste na Kosovu danas, vezano i za ekonomsku situaciju, ali i političku u kojoj se nalazimo. Prosto ljudi vole da vide jednu običnu svakodnevnicu. Filimon na kraju ima i jaku poruku, koja je jasna svima“ rekao je Saša Stojanović.

Predstava je deo programa „Dani Gračanice 2023. – Kulturno zabavno leto 2023.“ koji sprovodi CSD u saradnji sa 11 nevladinih organizacija i udruženja, uz podršku Opštine Gračanica.