Vesti

“Žurka kod Plavog Zeca” oduševila mališane u Donjoj Gušterici

U prepunoj Sali Doma kulture u Donjoj Gušterici izvedena je dečja predstava „Žurka kod Plavog Zeca“. Ovo je jedna lepa priča o prijateljstvu koju su izveli glumci iz Centra za društvenu afirmaciju mladih iz Raniluga.

S obzirom da živimo u vremenu kada je sve svedeno na modernu tehnologiju i upotrebu društvenih mreža kroz koje deca nemaju osećaja za socijalizaciju i pravo druženje, cilj organizovanja i prikazivanja ove predstave je bio da mališanima pokažemo važnost prijateljstva i druženja kroz igru i pesmu. Osim toga, važno je da deca od malih nogu steknu naviku odlaska u pozorište i uživanja u predstavama koje im se prikazuju.

Koliko su deca uživala u predstavi čulo se kroz graju, smeh i radost koja se mogla videti na licima mališana koji su došli da zajedno sa Plavim Zecom i drugarima iz šume (medom, pticom Rugalicom, ovčicom i vukom) proslave njegov rođendan.

Predstava je izvedena u okviru programa „Dani Opštine 2023. – Kulturno zabavno leto 2023.“ koji sprovodi CSD u saradnji sa 11 organizacija i udruženja, uz podršku Opštine Gračanica.