Vesti

Finalna konferencija projekta „Tvoje pravo je da znaš, iskoristi ga“

U organizaciji NVO „Komunikacija za razvoj društva“, u utorak, 24. decembra, u Centru građanske energije u Gračanici, održana je završna konferencija projekta „Tvoje pravo je da znaš. Iskoristi ga!“.
Konferencija je imala za cilj da predstavi zbir svih projektnih aktivnosti, kao i rezultate, kako celokupnog projekta, tako i projektnih aktivnosti ponaosob. Projektom su bili obuhvaćeni učenici 10 srednjih škola, predstavnici organizacija civilnog društva, predstavnici lokalnih foruma i neformalnih grupa žena, kao i predstavnici lokalnih samouprava iz šest opština sa većinski srpskim stanovništvom (Gračanica, Klokot, Parteš, Ranilug, Novo Brdo i Štrpce).


O tome koliko je projekat bio značajan za upoznavanje zajednica sa njihovim pravima na Kosovu govorili su panelisti Edona Ahmeti, direktorka USAID-ovog programa Justice Matters Activity, Anđelka Ćup novinarka portala GracanicaOnline, Dejan Dimitrijević predstavnik NVO-a “Institut za razvoj zajednice”, kao i Anđela Stanojević predsednica đačkog parlamenta Gimnazije.


Konferenciji su prisustvovali predstavnici organizacija civilnog društva, predstavnici Kancelarije Ombudmana na Kosovu, predstavnici medija, srednjoškolci koji su bili deo projekta, predstavnici lokalnih seoskih saveta, predstavnice nefomralnih grupa žena, kao i aktivni građani.


Projekat „Tvoje pravo je da znaš. Iskoristi ga!“ podržan je od strane Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj-USAID, kroz program Justice Matters Activity.