Arhiva, Publikacije

Otvaranje manifestacije Kulturno Zabavno Leto 2013

 

Akcijom čišćenja zelenih površina, u nekoliko mesta opštine Gračanica obeležen je Međunarodi dan zaštite životne sredine. Ovom akcijom je zvanično i otvoreno „Kulturno-zabavno leto 2013“, projekat koji obuhvata različite kulturne i zabavne aktivnosti i koji će trajati do 15. septembra, a realizovaće ga različite aktivne nevladine organizacije. Današnju akciju čišćenja organizovala je NVO „Gračanička omladinska inicijativa“ u okviru „Kulturno-zabavnog leta 2013“, a u saradnji sa Opštinom Gračanica i bila je sprovedena u Gračanici, Donjoj Gušterici, Preocu i Lepini.

„Akcija čićenja je započeta u Gračanici u 10 časova, a nakon toga i u ostalim mestima opštine. Ova akcija je organizovana sa ciljem podizanja svesti o važnosti zaštite naše životne sredine. Meni je drago što mogu da kažem da se akciji čišćenja odazvao veliki broj ljudi i nadam se da će sledeće godine taj broj biti znatno veći“, rekla je Miljana Blagić, PR projekta „Kulturno-zabavno leto 2013“.

Iz opštine Gračanica saopštavaju da će aktivnosti povodom ovogodišnjeg „Kulturno-zabavnog leta“(KZL) biti bogatije, kao što su organizovanje „Gračaničke večeri“, zatim da se neafirmisani muzičari sa ovih prostora priključe festivalima i da se radi na tome da KZL bude Gračanički brend, koji će biti prepoznat u regionu.

„Potrudili smo se da ove godine „Kulturno-zabavno leto“ bude kvalitetnije, pre svega imaćemo malo veći broj aktivnosti i da oživimo neke stare manifestacije, kao što su „Gračaničke večeri“ i da pojedine masovnije manifestacije uozbiljimo i ispromovišemo za one koji nisu građani opštine, tačnije festival „Loud crowd“ će se promovisati na ovogodišnjem „Exit“ festivalu u Novom Sadu. Potrudili smo se da kompletno „Kulturno-zabavno leto“ na najbolji mogući način predstavimo na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu i da KZL preraste u Gračanički brend“, rekao je Ilija Mladenović direktor Odeljenja za obrazovanje, kulturu, omladinu i sport u opštini Gračanica.

Partner prijatelj u realizovanju projekta „Kulturno-zabavnog leta 2013“, pored opštine Gračanica, je i ambasada Norveške u Prištini.