Arhiva, Vesti

Premijera dokumentarca “Ženski faktor”

U Gračanici je, 22. Decembra, u Restoranu Ognjište upriličena premijerna projekcija tv dokumentarca “F Factor”. Film je početkom decembra izašao iz produkcije CSD-a i Easyshave media solutionsa. Dokumentarac je sniman na teritoriji nekoliko opština na Kosovu (Ranilug, Ropotovo, Parteš, Novo Brdo, Gračanica, Klokot) i u Makedoniji, na Veleškom jezeru.

U punoj Sali Restorana Ognjište sedele su učesnice u filmu, naše aktivistkinje, predstavnici/e opština i nevladinih organizacija.

Film “F Factor” nastao je iz projekta “Aktivna žena u zajednici”. Govori kako o individualnim, pa tako i kolektivnim aktivističkim putovanjima ili pak pokušajima, govori o težnjama kao i o artikulaciji zahteva za ravnopravnost između žena i muškaraca, njihovim razlikama, hrabrosti… Vapi se za prekidom ćutanja o malim i velikim, ponekada tragičnim neposrazumima.

Produkcija filma podržana je od strane Olof Palme International Center. “F Factor” je u svakom slučaju malo drugačiji pogled na žene u odnosu na onaj na koji smo navikli.

Fotografiju i režiju na filmu potpisuje Vladimir Easyshave Lakobrija, a autorka i producentkinja je Dragana Stanić.