Arhiva, Vesti

Pomoć Ženskoj inicijativi

NVO „Komunikacija za razvoj društva“ – CSD je juče, 24. Decembra, predala Ženskoj inicijativi iz Gračanice deset strunjača za vežbanje.

Predsedavajuća Ženske inicijative, Sunčica Trajković, kazala je da je ova pomoć značajna i da predstavlja konkretan korak ka rešavanju jednog od prioritetnih problema koji je ustanovljen na osnovu istraživanja o stanju i potrebama žena na teritoriji opštine Gračanica koje je ova Ženska inicijativa sprovela.

Pored predstavnica Ženske inicijative, tokom uručenja strunjača prisutni su bili i direktor odeljenja za zdravstvo i socijalnu zaštitu Ivica Micić, kao i vršilac dužnosti predsednika opštine Gračanica, Nebojša Milovanović, koji je tom prilokom najavio da bi do kraja januara naredne godine savetovalište za trudnice trebalo da počne sa radom.

Da podsetimo, savetovalište za trudnice je ideja Ženske inicijative sa kojima je CSD tokom 2014-te godine radio u okviru projekta „Aktivna žena u zajednici“ podržanog od strane Olof Palme International Center, koji je ujedno i donirao pomenute strunjaće za opremanje savetovališta.