Vesti

Sastanak mreže sa zamenikom ministra za kulturu, omladinu i sport

Mreža za građanski aktivizam je u cilju prezentovanja svojih ideja predstavnicima centralnih institucija, u sredu, 07. marta, održala sastanak sa g. Bobanom Stankovićem, zamenikom ministra za kulturu, omladinu i sport.

Sa zamenikom ministra za kulturu, omladinu i sport razgovaralo se o kulturnim centrima koji postoje, o prioritetima omladine, a predstavljene su i ideje vezane za kulturna dešavanja i motivaciji mladih da se aktivnije uključe.
Predstavnici Mreže su g. Stankoviću predstavili svoju Strategiju razvoja, a vođena je diskusija o mogućnostima saradnje i podrške između Ministarstva i Mreže. Takođe, predstavici članica Mreža su imali mogućnost da predstave rad i planove svojih matičnih organizacija.

Iniciranje sastanka od strane Mreže u skladu je sa aktivnostima koje Mreža sprovodi kako bi predstavila svoje aktivnosti, ideje, kao i Strategiju rada i razvoja.

Da podsetimo, CSD u okviru projekta „Jačanje demokratije kroz aktivno učešće građana“ podržanog od strane Međunarodnog Olof Palme centra, već tri godine podržava osnaživanje Mreže za građanski aktivizam.