Vesti

Završen 9. Međunarodni turnir u odbojci

U organizaciji NVO „Humanitarno edukativno rekreativni centar“ – HERC održan je 9. po redu Međunarodni turnir u odbojci. Na turniru, koji se održao u sportskoj hali u Lapljem Selu, učešće su uzele ekipe „Janta Volej“ iz Skoplja, „Sokolica“ iz Zvečana i „Vidovdan“ iz Gračanice koji je bio domaćin turnira.

Nakon celodnevnog merenja snaga mlade odbojkašice uspele su da se izbore za mesta koja im u ovom rivalstvu pripadaju. Prvo mesto osvojila je ekipa „Janta Volej“ iz Skoplja, drugo mesto zauzela je ekipa „Sokolica“ iz Zvečana, dok je treće mesto pripalo ekipi kluba „Vidovdan“. Osim timskih proglašenja, nagrađene su i pojedine odbojkašice, pa je tom prilikom Simona Nakovska proglašena za najkorisniju igračicu turnira (MVP), Anastasija Šubarić za najboljeg servera, Maša Bojković najbolji bloker, Sara Đorđević najbolji primač servisa, Mina Simić najbolji smečer, Sara Stojanovik  najbolji libero i Andrea Leskarovska najbolji tehničar turnira.  

Tokom ceremonije dodele nagrađenih timova i odbojkašica, predstavnici kluba „Vidovdan“ i „Janta Volej“ potpisali su Povelju o bratimljenju ova dva kluba čime se ostvaruje dugogodišnja podrška i saradnja, što je za oba kluba od izuzetne važnosti.

Pored toga što su imale priliku da na terenu pokažu šta znaju odbojkašicama je vreme boravka u Gračanici bilo ispunjeno različitim aktivnostima u kojima su imale priliku da se druže i međusobno upoznaju. Obilazak Manastira Gračanica, poseta Srednjovekovnog tematskog parka „Ordo Draconis“, druženje uz zvuke lokalnog benda „Večita dilema“ u dvorištu Doma kulture u Gračanici, samo su neke od aktivnosti kojima im je vreme bilo ispunjeno van terena. S’ obzirom da je većina njih po prvi put u Gračanici, organizatori su se potrudili da im provedeno vreme ostane u lepom sećanju, sa željom da ponovo dođu.

Ova aktivnost je deo programa „Dani Gračanice 2023. – Kulturno zabavno leto 2023.“ koji sprovodi CSD u koaliciji sa 11 nevladinih organizacija i udruženja, uz podršku Opštine Gračanica.