Arhiva, Vesti

CSD ugostila partnere iz Međunarodnog Olof Palme centra

U sredu, 06. septembra, CSD je u prostorijama svoje kancelarije ugostila partnere iz Međunarodnog Olof Palme centra. Tokom posete CSD-u oni su imali prilike da se bliže upoznaju sa radom i programima CSD-a, sa posebnim akcentom na projekat koji CSD sprovodi uz finansijsku pomoć Međunarodnog Olof Palme centra. Sastanku sa gostima pored direktora CSD-a prisustvovao je i predsednik Mreže organizacija civilnog društva koju Međunarodni Olof Palme centar, kroz projekte CSD-a, podržava već dve godine.

Nakon sastanka, a uz pomoć Turističke organizacije Gračanica, gosti su obišli manastir Gračanicu, kao i arheološko nalazište „Ulpiana“.

Kako bi ih bolje upoznali sa tim koliko CSD i Međunarodni Olof Palme Centar zajedno rade na razvoju organizacija civilnog društva u opštinama sa većinski srpskim stanovništvom, CSD je za goste organizovala i sastanak sa predstavnicama Udruženja žena povratnica „Naš dom“ u Novom Brdu. Gosti su tokom tog sastanka imali prilike da se bolje upoznaju sa trenutnom situacijom i položajem žena, kako na teritoriji pomenute opštine, tako i na celom Kosovu.

Razmena iskustava i primeri dobre prakse sigurno će još više doprineti već postojećoj dugogodišnjoj saradnji između CSD-a i Međunarodnog Olof Palme centra.