Arhiva, Vesti

„CSD uspešna priča“

U kongresnoj sali hotela „Ulpijana“ u sredu 31. maja 2017. u Gračanici, NVO “Komunikacija za razvoj društva“CSD je povodom svog „malog“ jubileja okupila prijatelje, saradnike, kolege iz civilnog sektora i donatore.
„CSD je sa petanest godina, što i jeste tinejdžerska starosna dob, postala zaštitno lice Opštine Gračanica kada je civilni sektor u pitanju” istakla je voditeljka svečanosti upriličene povodom obeležavanja 15. godina postojanja i rada NVO „Komunikacija za razvoj društva“ (CSD) iz Gračanice i pozdravila pristutne goste.
Zahvalivši se svima koji su u proteklih 15 godina bili podrška i davali vetar u leđa, Ivan Nikolić, izvršni direktro CSD-a je rekao:
„Kada smo pre 15 godina započeli ovu priču imali smo samo jednu želju, da kao nevladina organizacija doživimo dvadeset godina.Tada nam se to činio kao nedostižan cilj, vreme je pokazalao da je i te kako dostižan i nadam se da ćemo trajati još duže, biti jači i bolji“.
Naglasivši da je rad CSD-a bio ključan u razvoju društva na Kosovu, predstavnica USAID –a Ljuljete Đumbalja je podsetila da se „CDS“ snažno zalagala za inkluziju svih zajednica u društvu.
Ljevend Bićaku iz Olof Palme Centra, koji deset godina ima saradnju sa „CSD“-om, podsetio je prisutne da je svih ovih godina bilo i zahtevno i zahvalno raditi sa njima.
„Mi smo pronašli partnera u „CSD“-u i veoma sam zahvalan što sam imao čast da radim i upoznam ove ljude”, rekao je u svom obraćanju Bićaku.
Direktor „CSD“- a Ivan Nikolić podsetio je na statistiku, naglasivši da se u međuvremenu organizacija uhvatila u koštac i sa najzahtevinijim projektnim zadacima.
„Realizovano je više od 150 samostalnih i nekoliko puta više partnerskih projekata, organizovali smo blizu 150 seminara, rad sa više od 150 fokus grupa. Održali smo blizu 60 radionica, treninga i zastupanja, više od 780 radijskih emisija, 25 televizijskih dokumentaraca, blizu 30 humanitarnih akcija, sportskih događaja i koncerata“, podsetio je Nikolić.
Svečanost pod nazivom „CSD Uspešna priča“ završena je projekcijom istoimenog filma o radu CSD-a u proteklih 15. godina koji je snimila produkcija portala „GračanicaOnlajn“ kao i podelom zahvalnica najuspešnijim saradnicima i parterima.
CSD se i ovom prilikom zahvaljuje svima vama, koji ste zajedno sa CSD-om u proteklih 15. godina, uporno, tvrdoglavo, spremno, istrajno i velikodušno učestvovali, doprinosili, borili se, smejali, nervirali. Hvala vam što ste hrabro i ponosno istrajali u borbi za bolje sutra.