Vesti

„Filimonovi“ nasmejali publiku u Donjoj Gušterici

Publika Doma kulture u Donjoj Gušterici imala je priliku da uživa u izvođenju pozorišne predstave „Filimonovi“ koja je izvedena u sredu, 30. avgusta.

Predstava „Filimonovi“, po tekstu Saše Stojanovića, predstavlja odraz klasične srpske porodice na Kosovu danas. Društvene prilike i neprilike koje kreiraju životne tokove ni ovu porodicu nisu zaobišle. Nesnađena u celokupnoj atmosferi, pokušava da se na aktuelne načine izbori za svoje mesto pod suncem. Ali, život ne da.

Predstavu „Filimonovi“ izveli su glumci Amaterskog pozorišta Gnjilane  koje postoji od 1937. godine kada su glumci tada prvi put izveli predstavu “Panetova ljubav”, koju je napisao Stojadin Trajić. Od 1999. godine ovo pozorište je smešteno i radi u Ranilugu.

Izvođenje predstave “Filimonovi” u Donjoj Gušterici za članove ovog amaterskog pozorišta bila je čast, a publici zadovoljstvo uživajući u smehu i bar na trenutak zaboravivši svakodnevne probleme sa kojima se suočavaju, dok su istovremeno imali priliku da se poistovete sa likovima iz predstave.

Ulaz sa sve posetioce bio je besplatan.

Predstava je deo programa „Dani Gračanice 2023. – Kulturno zabavno leto 2023.“ koji sprovodi CSD u saradnji sa 11 nevladinih organizacija i udruženja, uz podrđku Opštine Gračanica.