Vesti

Počela likovna radionica u Lepini

U ateljeu slikara Bajrama Mehmetija iz Lepine počela je likovna radionica namenjena romskoj deci.

Dvadesetoro devojčica i dečaka iz romske zajednice okupilo se danas u ateljeu slikara Bajrama Mehmetija iz Lepine kako bi iskazali svoju kreativnost kroz slikanje.

„Došli su da nauče tehnike mešanja boja, kao i pravilnu upotrebu. Nismo hteli da im zadajemo temu, već smo ih pustili da iskažu da sami biraju šta žele da naslikaju i da na taj način najbolje iskažu sebe i ono što smo im pokazali. Tehnike koje sam im pokazao značiće im i u školi na časovima likovne kulture, ali i za njihov dalji razvoj i unapređenje u slikarstvu.“, rekao je Bajram.

Bajram Mehmeti je samouki slikar čije slike uglavnom prikazuju romski život, običaje i kulturu romske zajednice. U njegovom ateljeu se nalaze i slike njegove sestre, Farije Mehmeti, koja je, takođe, prisustvovala radionici i objašnjavala deci važnost kreativnog izražavanja.

U narednim danima očekuje nas izložba slika sa ove likovne radionice.

Ova aktivnost je deo programa „Dani Gračanice 2023. – Kulturno zabavno leto 2023.“ koji sprovodi CSD u saradnji sa 11 nevladinih organizacija i udruženja, uz podršku Opštine Gračanica.