Arhiva, Vesti

Grupa žena iz Novog Brda u poseti NVO-u „Mundësia“

U organizaciji NVO „Komunikacijom do razvoja društva“ – CSD, a u okviru projekta „Aktivna žena u zajednici II“ članice neformalne grupe žena iz Novog Brda posetile srodnu organizaciju u južnom delu Mitrovice.

Na predlog članica neformalne grupe žena iz Novog Brda organizovana je poseta NVO-u „Mundësia“ koja postoji i radi od 2000. godine u regionu Mitrovice. Članice grupe žena iz Novog Brda izabrale su da posete upravo ovu organizaciju zbog njihovog dugogodišnjeg rada i postojanja, kao i zbog toga što su im ciljne grupe sa kojima ova organizacija radi srodne. Primarna ciljna grupa ove organizacije jesu najsiromašnije žene iz ruralnih oblasti, a ono što su članice grupe žena iz Novog Brda htele da čuju jeste kako i na koji način im se približiti. Dugogodišnje iskustvo na terenu, izazovi sa kojima su se suočavale tokom svog rada, kao i pozitivni primeri saradnje sa svim zajednicama koje žive na Kosovu, nešto je što je svojstveno “Mundësia”-i, a što je grupu žena iz Novog Brda ohrabrilo i dalo nadu i načine za poboljšanje položaja žena u ruralnim sredinama.

Razmenom iskustva, potencijalnih ideja, kao i kontakata za buduću saradnju završena je i ova poseta organizovana podrškom Olof Palme International Center.