Arhiva, Vesti

Mladi na forumu

NVO “Komunikacija za razvoj društva” – CSD u saradnji sa NVO „Forum za razvoj i demokratiju“ FODEM, je u subotu, 10. decembra u hotelu “Amazona” u Miloševu, organizovala zajednički forum za predstavnike Lokalnih saveta omladinskog delovanja iz 12 opština na Kosovu.

Na forumu su prisustvovali predstavnici Lokalnih saveta omladinskog delovanja iz opština: Gračanica, Obilić, Vučitrn, Novo Brdo, Ranilug, Klokot, Parteš, Gnjilane, Peć, Istok, Klina i Štrpce.

Predstavnici Lokalnih saveta omladinskog delovanja su na forumu imali priliku, da svi na jednom mestu, razgovaraju kako o problemima sa kojima se svi zajedno suočavaju bez obzira iz koje zajednice dolaze, tako i o potencijalnim idejama za rešavanje problema. Pričalo se i o njihovoj međusobnoj saradnji i zajedničkom delovanju. Ono što su istakli jeste i ne aktivnost mladih sa kojim se suočava veliki broj Lokalnih saveta omladinskog delovanja bez obzira da li dolaze iz ruralnih ili urbanih sredina.

Zajednički forum za Lokalnih saveta omladinskog delovanja organizovan je u okviru projekta „Program osnaživanja Lokalnih saveta omladinskog delovanja na Kosovu“. Projekat se sprovodi uz finansijsku podršku Agencije za međunarodni razvoj (USAID), kroz program Unapredimo Kosovo Zajedno – lokalno rešenje (AKT-LS).