Arhiva, Vesti

Prezentacija istraživanja i sastanak grupe žena u Partešu

Prezentacija istraživanja održana je u petak, 10. Oktobra, u prostorijama Omladinskog centra u Partešu.

Pored velikog broja članica neformalne grupe žena, prezentaciji su prisustvovali i predsednik Opštine Parteš Dragan Nikolić, zatim šef kabineta Dragan Perić, kao i direktorica departmana za obrazovanje, omladinu, kulturu, sport, zdravstvo i socijalna pitanja Vesna Jovanović koja je ujedno i predsedavajuća ove grupe žena. Rezultati istraživanja koje je sprovedeno tokom jula i avgusta meseca na teritoriji ove opštine nimalo nisu iznenadili prisutne. Naime, najveći procenat žena na teritoriji ove opštine je nezaposleno, čak 75 %.

Tokom prezentacije obratio se i predsednik opštine koji je ženama dao punu podršku u daljem radu, kao i različite ideje za pokretanje privatnog biznisa, što bi u velikoj meri smanjilo broj nezaposlenih i poboljšalo položaj žena.
Nakon prezentacije dogovarane su aktivnosti koje im slede za održavanje nedelje žena koja se održava od 13. – 18. Oktobra u Novom Brdu, a neformalna grupa žena će imati zadatak da u najboljem svetlu prezentuje svoju opštinu. Takođe, dogovoreno je i ime, kao i osnivači kako bi se ova grupa žena formalizovala u čemu će im pomoći CSD.

Samoinicijativno istraživanje i prezentacija neformalne grupe žena iz Parteša još jedna je od aktivnosti u okviru projekta „Aktivna žena u zajednici“ finansiranog od strane Olof Palme International Centra.