Vesti

„Skilful Youth“ projekat uspešno realizovan

U Gračanici je tokom  protekle nedelje, 10. – 17. Marta,  nevladina organizacija „Komunikacijom do razvoja društva“ – CSD, organizovala trening na temu „Preduzetništvo“ kroz implementaciju projekta “Skiful Youth” podržanog od strane Evropske Komisije u sklopu programa Mladi u Akciji. Treninzi kao što je bio ovaj promovišu inicijative i kreativnost učesnika i imaju direktan uticaj na njihov budući rad sa mladima i omladinskim politikama.

Međunarodni trening, koji je CSD po prvi put organizovao, okupio je 30 mladih ljudi iz 10 različitih zemalja. Mladi koji su učestvovali na treningu došli su iz Slovenije, Crne Gore, Srbije, Italije, Portugala, Malte, Rumunije, Makedonije i Bosne, a domaćin je bilo Kosovo. Na treningu su svi zajedno, omladinski aktivisti i mladi lideri, radili na razvijanju znanja, veština, i razmeni stavova o određenoj temi. Dnevni program treninga bio je zasnovan na prezentaciji ciljeva, a uveliko je pomoglo i vođenje trenera sa iskustvom. Kroz vežbe i zadatke, razmenu iskustava i ideja, učenju jedni od drugih i međusobnoj saradnji posle sedam dana nastale su se i nove ideje o implementiranju zajedničkih projekata.

Učesnici su sa treninga otišli sa novim znanjem, novim iskustvom, i novim idejama koje će im koristiti u njihovom daljem radi sa mladima.

 

Comment (1)

Comments are closed.

Ganja

mart 21, 2014

Cestitam na uspesno zavrsenom treningu! Ja ponosna :-*