Arhiva, Vesti

Trening za Crowdfunding

Crowdfunding finansiranje je sve veća opcija za prikupljanje finansijskih sredstava za kompanije, firme, slavne osobe i pojedince i to je, slobodno možemo reći, još jedan vid isprobanog i proverenog načina da se zarade potrebna sredstva za pokretanje proizvoda, usluga, finansija za dobrotvorne svrhe ili ideje o proizvodnji.

Tim povodom, NVO Komunikacija za razvoj društva – CSD i NVO Mreža za građanski aktivizam organizovali su trening na temu „Crowdfunding i druge inovativne metode prikupljanja sredstava.“

Trening je bio osmišljen tako da se učesnici treninga upoznaju sa osnovama planiranja, vođenja i upravljanja uspešnom Crowdfunding kampanjom na internet platformi po njihovom izboru, pomažući im da bolje razumeju, predvide i koriste marketing, analitiku i trendove u svoju korist.

Na treningu je, pre svega, bilo reči o tome kako da se kroz Crowdfunding kampanju prikupe sredstva i kako da se predvidi potražnja na tržištu. Ono što je najvažnije, kroz ovaj trening učesnici su mogli da nauče kako da stvore sadržaj koji će unaprediti njihovu kampanju.

Trening je bio osmišljen tako da vodi učesnike kroz svaki od izazova u kampanji koji će im pomoći u planiranju, stvaranju i pokretanju uspešne Crowdfunding kampanje, a imali su i priliku da, podeljeni u tri grupe, osmisle svoje Crowdfunding kampanje.

Na samom kraju treninga, prikazane su uspešne Crowdfunding kampanje iz Srbije i regiona, kao i one manje uspešne, a nakon toga se diskutovalo o prednostima i nedostacima istih.

Projekat u okviru kog se održao trening podržan je kroz program (Engage for Equity–E4E) “Angažovanje za jednakost“ koji finansira Agencija Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj-USAID u saradnji sa “Advocacy Training and Resource Center”-ATRC.