Arhiva

CSD – organizator rok koncerata u Gračanici

23.06.2011 – „Kanda, Kodža i Nebojša” rok bend iz Beograda održao je 22. juna u Džingis pabu u Gračanici svoj koncert. Koncert je organizovala nevladina organizacija ”Komunikacija za razvoj društva”, a pod pokroviteljstvom Opštine Gračanica. Ulaz je bio besplatan.

Kandakodžainebojša je beogradska rok grupa oformljena 1991. godine. Tokom dvadesetogodišnjeg postojanja, KKN su ostavili neizbrisiv trag u srpskoj rok kulturi, nepogrešivo beležeći bezbrojne promene društva naviklog na kretanje iz jednog kamenog doba u drugo. Pesme posejane usput na dosadašnjih šest studijskih albuma, dokaz su vrednosti muzičara koji su u njoj stvarali i stvaraju i dalje, ali i način prevladavanja konfuzne i neretko košmarne stvarnosti, o čemu svedoči i neprestani porast poštovalaca, navijača i fanova KKN.

Ova grupa prvi album izdala je 1996. godine pod nazivom “Guarda Тoma!”, a poslednji „Manifest” objavljen je u aprilu ove godine. U režiji Đolođola bend izbacuje kao prvi singl pesmu „Pašću u svest“; u proleće ove godine bend nastupa kao jedan od nosilaca izuzetno uspešne Jelen top 10 turneje po gradovima Srbije.

U organizaciji CSDa, u nedelju 19. juna, na istom mestu održan je koncert novosadske grupe Killo Killo Banda.