Arhiva, Vesti

Veče društvenih igara u Gračanici

Mreža za građanski aktivizam je u subotu, 23. decembra, u saradnji sa prijateljima iz Kluba C22 iz Beograda, u prostorijama „Genghis Pub“ u Gračanici organizovala Veče društvenih igara.

Cilj ove aktivnosti bio je zbližavanje kroz igru i komunikaciju, kao i podsećaj na značaj druženja uz igre koje su obeležile neke prošle dane, a koje su, nažalost, izgubile interesovanje kod ljudi, posebno mladih, zbog sve veće upotrebe moderne tehnologije i interneta.

Tokom ove večeri prisutni su imali prilike, većina njih i po prvi put, da se upoznaju sa pravilima igara kao što su katan, metro, siks, medžik mejs, portrojal i mnogo drugih.

Ivan Todorović, predsednik mreže za građanski aktivizam istakao je da se organizovanjem ovakve jedne aktivnosti ukazuje na opšte prisutno udaljavanje među ljudima, da je ovo još jedan vid podsticanja na volonterizam i građanski aktivizam, kao i šansa za podsticanjem socijalizacije među mladima.

Klub C22 iz Beograda već dugi niz godina radi na promovisanju društvenih igara, a sve u cilju „uživog“ druženja, zbližavanja kroz igre, buđenja takmičarskog duha i komunikacije među ljudima.

Mreža za građanski aktivizam je ovu aktivnost organizovala uz pomoć Međunarodnog Olof Palme centra sa kancelarijom u Prištini, a u saradnji sa NVO „Komunikacija za razvoj društva“.

Comment (1)

Comments are closed.

Veče društvenih igara u Gračanici – Mreža za građanski aktivizam

mart 9, 2018

[…] izvor: /csd.org/ […]