Arhiva

Online društveni klub

Tema trećeg online društvenog kluba održanog 24.06.2020. bila je „Mentalno zdravlje u vreme pandemije“, gde su učesnici imali prilike da razgovaraju sa Psihologom/Psihoterapeutom o temama koje se tiču mentalnog zdravlja.


„Od pojave pandemije virusa Covid-19, mentalno zdravlje stanovništva se značajno pogoršalo, samoizolacija, ograničeno vreme izlaska iz kuće, strah od zaraze virusom i mnoštvo alaramntnih informacija koje smo svakodnevno dobijali iz medija itekako su imale loš uticaj na naše psihičko zdravlje“ izjavila je psiholog Valentina Nikolić, „Od velike je važnosti da ukoliko osećamo bilo kakve psihičke tegobe posetimo ili kontaktiramo psihologa / psihoterapeuta, iako je u našoj sredini još uvek taboo odlazak kod psihologa, psihijatra itd… što značajno otežava situaciju mentalnog zdravlja u našoj sredini“

Tema četvrtog online društvenog kluba, održanog 02.07.2020, bila je „Esport – Video igrica kao karijerni izbor“.


Sa poznavocima Esport prilika razgovarali smo o samim začecima, razvoju i ekspanziji Esport-a, kao i o kapacitetima koje naša zajednica na Kosovu poseduje vezano za Esport.


Na debati je zaključeno da kod nas ima igrača i da kvalitet postoji, ono što nedostaje jeste organizacija turnira esporta i generalno esport klubova koji bi obezbedili igračima prostor u kome oni mogu da napreduju i takmiče se na najvišem nivou. Infrastruktura je takođe na zavidnom nivou.


Mnogi učesnici koji su učestvovali u debati aktivno igraju igrice i svi su izjavili da bi voleli da na ovim prostorima postoji neka organizacija koja bi se aktivno bavila esportom.


Online društveni klub podržan je od strane Kosovske fondacije za otvoreno društvo – KFOS.