Arhiva

Postavljanje dezinfekcionih tunela u opštini Parteš

NVO „Komunikacija za razvoj društva“ – CSD je u okviru projekta “Program podrške Opštini Parteš u sprečavanju širenja pandemije Covid 19” organizovala nabavku, dopremanje i instalaciju dezinfekcionih tunela na teritoriji ove opštine.

Dezinfekcioni tunel predstavlja čvrstu konstrukciju, koja sadrži mehanizam u vidu spreja koji ispušta dezinfekciono sredstvo na osobu koja prolazi kroz tunel. Radi se o kružnom sistemu, koji se sastoji od niza prskalica za dezinfekciju odeće, odnosno cele osobe. Tunel sadrži fotosenzitivnu aktivaciju i predstavlja koristan i efikasan sistem, koji će zasigurno dati pozitivne efekte u suzbijanju virusa COVID-19.

Jedan od dezinfekcionih tunela postavljen je ispred zgrade Opštine Parteš, drugi je montiran i instaliran ispred bolnice u Pasjanu, a još dva su funkcionalna ispred domova zdravlja u Donjoj Budrizi i Partešu.

Uzimajući u obzir da se epidemija ne stišava i da je sve veći broj zaraženih svakog dana, a po procenama eksperata, ovaj vid dezinfekcije u mnogome može doprineti da se epidemija ublaži bar delimično.

Projekat “Program podrške Opštini Parteš u sprečavanju širenja pandemije Covid 19” podržan je od strane Opštine Parteš kroz program “,,Ublažavanje posledica i upravljanje situacijom nastalom pandemijom korona virusa COVID – 19 u oblasti zdravstva, socijale, obrazovanja, poljoprivrede i u drugim oblastima“.Postavljanje dezinfekcionih tunela na teritoriji opštine Parteš doprineće suzbijanju pandemije.